Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Afscheid huisartsenechtpaar Jos en Pauline Dirven-Meijer

6 september 2019, 14:00 - 19:00

Jos en Pauline

Op 1 april 1990 begonnen wij in Renswoude als huisartsenechtpaar en namen de praktijk over van “een huisarts-in witte jas-apotheekhoudend-met praktijk aan huis” en twee assistentes.

Het verschil met de huidige huisartsgeneeskunde is bijzonder groot. Nog nooit was er een vrouwelijke huisarts in Renswoude werkzaam geweest en wij liepen niet meer in witte jas. Het vooruitzicht was: om de dag en om het weekend dienst en vele bevallingen, ook in de vrije tijd. Er was wel sprake van een zekere romantiek, namelijk er samen voor gaan en we leerden onze populatie vlot heel goed kennen. Jos was regio-huisartsenbestuurder, WDH-voorzitter, organiseerde de eerste Nauders-weken en deed als kaderarts veel met astma/COPD-zorg. Pauline was bij de organisatie van de eerste Abdijdagen, later ook betrokken bij de WDH ( organiseren van nascholingen), zo hebben we geprobeerd met diverse functies een bijdrage te leveren aan de organisatie van de medische sector.

We hebben de komst van de eerste NHG-standaard meegemaakt, die nu niet meer valt weg te denken. Zo werd ook de Huisartsenpost opgericht die het leven van ons “ver weg van het grote dorp Ede”, voorgoed veranderde.

Na een lange voorbereiding van zeker 10-12 jaar zijn ook wij in 2017 verhuisd naar een gloednieuw Gezondheidscentrum, “de Taets”, met 12 medewerkers. Wij kijken terug op een hele fijne samenwerking met de huisartsen en ook de specialisten in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Op 1 april 2019 heeft Martijn Sonnenberg onze praktijk overgenomen en na waarnemingen zijn wij nu toe aan ons definitieve afscheid op vrijdag 6 sept a.s.

Minisymposium

Voor alle collegae willen we aan het afscheid een feestelijk tintje geven door een minisymposium, getiteld “Huisarts: toen en nu”.
Dit minisymposium is van 14.00 – 16.00 uur

Meld je aan op dirvenmeijerafscheid@gmail.com

Receptie

Vanaf ongeveer 16.15 uur is er een receptie waar de patiënten afscheid kunnen nemen.
De receptie wordt omstreeks 17.30 uur voorzien van een muzikaal tintje door Harmonievereniging Ons Genoegen.

Bij de ingang komen 2 melkbussen te staan:

Een melkbus voor briefjes met een anekdote, of een herinnering! Daar zijn wij heel blij mee!

Een melkbus voor een goed doel: een vrijwillige bijdrage ter attentie van Jeugd-educatie Renswoude, want zij hebben de toekomst!

U bent van harte welkom,

Jos en Pauline

Gegevens

Datum:
6 september 2019
Tijd:
14:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

‘t Podium
Nijborg 2
Renswoude,Utrecht3927 DANederland
Telefoon:
0318-572103
Bekijk locatie site

Scroll Up